Instrukcja BHP przy obsłudze piekarnika
Opis
Instrukcja BHP przy obsłudze piekarnika
Piekarnik jest powszechnie używanym sprzętem w każdej restauracji. Dzięki kompaktowym rozmiarom oraz szerokim możliwościom zastosowania jest popularnym urządzeniem w gastronomii. Wymagane jest, aby instrukcja BHP przy obsłudze piekarnika znajdowała się w niewielkiej odległości od pieca, ponieważ zawiera wszystkie niezbędne do bezpiecznego użytku sprzętu informacje. Tablica BHP zawiera informacje oparte o obowiązujące procedury z zakresu prawidłowej konserwacji sprzętu oraz opisuje schemat działania na wypadek usterki.
Obsługa piekarnika związana jest z ryzykiem porażania prądem oraz poparzenia na skutek kontaktu z nagrzanymi elementami pieca. Pracownicy powinni zatem posiadać środki ochrony osobistej takie jak czepki, rękawiczki i fartuchy. Instrukcja BHP przy obsłudze piekarnika wskazuje na prawidłowy przebieg prac związanych z uruchamianiem piekarnika oraz kończeniem jego obsługi. Nasz piktogram BHP charakteryzuje się trwałością i czytelnym nadrukiem. Oferujemy format 24,5 cm x 35 cm.