Instrukcja BHP przy obsłudze dozownika do mąki
Opis
Instrukcja BHP przy obsłudze dozownika do mąki
Dozownik to narzędzie, dzięki któremu równomiernie rozsypuje się mąkę po powierzchni stolnicy. Na stanowisku związanym z przygotowaniem ciasta do wypieku w widocznym miejscu musi znajdować się instrukcja BHP przy obsłudze dozownika do mąki, która określa zasady bezpiecznego i higienicznego wykonywania prac. Oznakowanie przedsiębiorstw produkujących żywność jest regulowane prawnie i wymagane w kontekście obowiązujących rozporządzeń.
Instrukcja BHP przy obsłudze dozownika do mąki jest jedną z częściej stosowanych tablic BHP. Dozownik używany jest zarówno w dużych piekarniach jak i małych cukierniach. Pracownicy obsługujący dozownik powinni bezwzględnie przestrzegać zasad higieny oraz dbać o częste i prawidłowe mycie rąk. Piktogramy BHP rozmieszczone na terenie przedsiębiorstwa w widocznych miejscach przypominają o ciążących na pracownikach procedurach, które należy przestrzegać. Oferowana tabliczka bezpieczeństwa wykonana jest z dobrej jakości materiałów, a nadruk charakteryzuje się wysoką trwałością i odpornością na występujące w piekarniach czynniki.