Instrukcja BHP przy obsłudze kotła warzelnego gazowego
Opis
Instrukcja BHP przy obsłudze kotła warzelnego gazowego
Kocioł warzelny jest urządzeniem, za pomocą którego przyrządza się potrawy płynne oraz wędliny i mięsa. Równomiernie rozprowadzana temperatura w komorze warzelnej ułatwia proces gotowania i minimalizuje możliwość przypalenia. Ze względu na ryzyko poparzenie i porażenia prądem w widocznym miejscu musi zostać umieszczona instrukcja BHP przy obsłudze kotła warzelnego gazowego, która w prosty i czytelny sposób klasyfikuje czynniki niebezpieczne. Tablica BHP powinna znajdować się w niewielkiej odległości od maszyny.
Instrukcja BHP przy obsłudze kotła warzelnego gazowego wskazuje na prawidłowy sposób wykonywania prac związanych z serwisowaniem i konserwacją sprzętu. Określa również ścieżkę postępowania w razie wypadku lub awarii. Oferowany piktogram BHP powstał w oparciu o profesjonalną analizę ryzyka przygotowaną przez organy nadzoru i spełnia wszystkie surowe kryteria dla gastronomii. Nasz znak BHP charakteryzuje się trwałym i czytelnym nadrukiem.