Instrukcja BHP przy obsłudze kotła warzelnego parowego
Opis
Instrukcja BHP przy obsłudze kotła warzelnego parowego
Często stosowanym narzędziem ułatwiającym pracę w gastronomii jest kocioł warzelny, który znacznie usprawnia proces przygotowywania potraw płynnych oraz mięs i wędlin. Instrukcja BHP przy obsłudze kotła warzelnego parowego zawierająca pełny opis stanowiska pracy powinna znajdować się w niewielkiej odległości od urządzenia. Tablica BHP wskazuje na podstawowe zasady bezpieczeństwa opracowane na podstawie profesjonalnej analizy ryzyka dla stanowiska pracy.
Obsługa kotła warzelnego wiąże się z ryzykiem poparzenia lub porażenia prądem. Kluczowe jest zatem stosowanie odpowiednich środków ochrony osobistej, takich jak fartuch, czepek, rękawice oraz obuwie antypoślizgowe. Należy również zadbać, aby pracownicy znali zasady pracy opisane na instrukcji BHP przy obsłudze kotła warzelnego parowego. Zawieszając naszą tablicę BHP w widocznym miejscu, można znacznie zminimalizować ryzyko wypadku lub uszkodzenia sprzętu. Oferowany piktogram BHP wykonany jest z wytrzymałego materiału i charakteryzuje się trwałym i czytelnym nadrukiem.