Instrukcja BHP przy obsłudze przesiewacza dla młynów, piekarni, cukierni
Opis
Instrukcja BHP przy obsłudze przesiewacza dla młynów, piekarni, cukierni
Przesiewacz w piekarniach używany jest w celu rozdrabniania półproduktów. Jest więc jednym z częściej stosowanych urządzeń. Ważne jest zatem, aby w niewielkiej odległości od maszyny znajdowała się instrukcja BHP przy obsłudze przesiewacza dla młynów, piekarni, cukierni, która określa zasady bezpieczeństwa. Znaki BHP dla gastronomii to element wymagany na podstawie obowiązujących aktów prawnych w każdym przedsiębiorstwie produkującym żywność.
Instrukcja BHP przy obsłudze przesiewacza dla młynów, piekarni, cukierni określa czynniki niebezpieczne w pracy operatora rozdrabniacza oraz wskazuje na prawidłowy proces rozpoczynania obsługi sprzętu i kończenia prac. Piktogram BHP zawiera również informacje o serwisowaniu i konserwacji maszyny oraz określa ścieżkę postępowania w razie wypadku. Zawieszając nasz znak BHP w widocznym miejscu, można znacznie zminimalizować zagrożenie wystąpienia wypadku. Oferowana tabliczka bezpieczeństwa wykonana jest z trwałego materiału.