Znaki BHP - Znaki Ewakuacyjne, Znaki bezpieczeństwa, Instrukcje BHP
Szukaj odmian i synonimów: np tytoń, tytoniu, papieros

img

Pomoc i zamówienia
732 987 112 | biuro@znaki-bhp.pl

Instrukcja BHP mycia i dezynfekcji jaj

Ocena: 0
Producent: TDC
Kod produktu: IAO37
Opakowanie:
img Wysyłka: 5-7 dni roboczych
Waga:
Liczba sztuk
Cena:
brutto: 12,24 zł 12.24 |
netto: 9,95 zł

Opis

Instrukcja BHP mycia i dezynfekcji jaj

Skutkiem złego przechowywania lub niewłaściwie przeprowadzonej dezynfekcji jaj może być narażenie klientów na zakażenie spowodowane pałeczkami salmonelli. Prawidłowy sposób przygotowania jaj do użycia w kuchni określa instrukcja BHP mycia i dezynfekcji jaj. Stosowanie opisanych na tablicy BHP wytycznych podlega kontrolom przez Państwowa Inspekcję Sanitarną.

Do najczęstszych metod dezynfekcji jaj zalicza się naświetlanie promieniowaniem UV, denaturację termiczną oraz dezynfekcję chemiczną. Tak przygotowane jaja można przechowywać w szafach chłodniczych, ułożone w czystych opakowaniach. Instrukcja BHP mycia i dezynfekcji jaj wskazuje na wytyczne, dotyczące konieczności odseparowani jaj od produktów gotowych oraz innej żywności. Zaniedbania w kwestii mycia i przechowywania jaj powodują zmianę ich zabarwienia, utratę masy, modyfikację smaku i zapachu. Oferowany piktogram BHP zawieszony w widocznym miejscu przyczyni się do przestrzegania surowych wytycznych obowiązujących personel zatrudniony w kuchni.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl