Instrukcja technologiczna smażenia frytek
Opis
Instrukcja technologiczna smażenia frytek
Frytkownice dla gastronomi to urządzenia składające się z dużych mis napełnianych olejem do smażenia oraz regulatora temperatury. Frytkownice występują w wielu różnych rodzajach, dostępne są gazowe i elektryczne oraz nastawne i z podstawami. Instrukcja technologiczna smażenia frytek określa prawidłowy sposób obsługi sprzętu, zawieszając ją zatem w widocznym miejscu, można zminimalizować ryzyko usterki urządzenia i spowolnienia prac. Tablica BHP zawiera szereg niezbędnych dla pracowników informacji dotyczących obchodzenia się z gorącym tłuszczem i nagrzanymi elementami maszyny.
Instrukcja technologiczna smażenia frytek opisuje prawidłowy sposób przygotowania frytkownicy do pracy oraz częstotliwość wymiany oleju. Określa również schemat postępowania w razie awarii lub stwierdzenia nieprawidłowości w działaniu urządzenia. Oferowana tabliczka bezpieczeństwa wykonana jest z wytrzymałych materiałów, a nadruk jest odporny na rozmazanie i odpowiednio czytelny. Udostępniamy format 24,5 cm x 35 cm.