Instrukcja mycia i dezynfekcji schładzarki do mleka
Opis
Instrukcja BHP schładzalnik zbiornik do mleka
Kwestie czystości to podstawowy aspekt funkcjonowania zakładów produkcji żywności. Procesy mycia i dezynfekcji powinny być przeprowadzane regularnie i podlegać kontrolom. Instrukcja mycia i dezynfekcji schładzarki do mleka określa właściwy sposób czyszczenia zbiornika oraz wskazuje na sposób postępowania w razie stwierdzenia nieprawidłowości w działaniu urządzenia. Tablica BHP dla zakładu przetwórstwa mlecznego zawiera szereg istotnych dla pracowników informacji z zakresu obowiązujących norm i procedur.
Tablica BHP czyszczenie zbiornika na mleko
Przy pracach związanych z czyszczeniem schładzarki należy pamiętać o dobraniu właściwego detergentu, który nie oddziałuje w negatywny sposób na żywność i skutecznie usuwa zanieczyszczenia. Instrukcja mycia i dezynfekcji schładzarki do mleka określa częstotliwość mycia oraz opisuje właściwy sposób przeprowadzania prac. Oferowany znak BHP ma wymiar 24,5 cm x 35 cm i charakteryzuje się trwałością nadruku.